KAPAT

Gramla sağılan arı sütü üreticilerin yüzünü güldürüyor

Binbir derde deva derler ya İşte onlardan biri de arı sütüMeşakati çok ancak şifa olduğu alanlarda oldukça fazla Durum böyle olunca gram gram sağılan arı sütü üreticilerinin yüzünü güldürüyor

Karadeniz’de arı kovanlarından gram gram sağılan ve birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ‘arı sütü’nün sağımına başlandı. 

Her yıl nisan ayı içerisinde sağımına başlanan ve eylül ayına kadar hasadı devam eden arı sütü kovanlardan çıkartılmaya başlandı. 

İlaç ve kozmetik sektöründe kullanılan, vücuttaki ölü hücreleri canlandırması ve çocuğu olmayan çiftlerin de tercihlerinin başında gelen arı sütü, büyük bir zahmetle hasat yapılıyor. 

Bir petekten tek seferde en fazla 10 gram arı sütü alabilmek adına başlatılan ve 4 süren işlem sonunda, çerçeveler çıkartılarak, hasada başlanıyor. 

Özel kaşık kullanılarak, metal ile temas ettirilmeden renkli cam kaplara aktarılan arı sütü, ardından çok bekletilmeden dondurucularda muhafaza altına alınıyor.

Üreticiler arı sütünün piyasalarda sahtesi bulunduğunu söyleyerek uyarıyor.

VM Medical Park Samsun Hastanesi’nde Saç Ekimi Eğitimi Yoğun İlgiyle Tamamlandı
İlimizde 2026 Yılı Şap Aşılama Programı 1 Aralıkta Başladı
Samsun’da Gıda Denetimleri Son Hızla Devam Ediyor