KAPAT

Samsun'un Yakakent ilçesinde Türk somonu hasadı coşkulu görüntülerle başladı!

Samsun Valimiz Orhan Tavlı, Yakakent Kaymakamı Selver Esra Arık, Yakakent Belediye Başkanı Şerafettin Aydoğdu, İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim Sağlam ve değerli protokolümüzün katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Karadenizin serin sularında yetiştirilen lezzetli Türk somonları su yüzüne çıktı

Samsun'da toplam 40 su ürünleri yetiştiricilik tesisi bulunuyor. Bu tesislerin yıllık üretim kapasitesi 32.869 tona ulaştı. Özellikle Yakakent açıklarında denizde büyütülen somonlar, 2.5-4.5 kg ağırlığa kadar ulaşarak, Türk somonu adıyla dünya pazarına ihraç ediliyor.

2024'te sadece ağ kafeslerde 13.270 ton alabalık üretildi, bunun 8.771 tonu Türk somonu oldu. Japonya ve Rusya gibi ülkelerden gelen yoğun talep üretimi artırdı. Üretimde kullanılan yemler, Türk Gıda Kodeksine uygun pigmentlerle balık et rengini iyileştiriyor.

Samsun'daki su ürünleri sektöründe yaklaşık 300 kişi istihdam ediliyor. Bölge ekonomisine katkısı ve ihracat potansiyeliyle Türk somonu, Karadeniz’in yükselen yıldızı olmaya devam ediyor!

VM Medical Park Samsun Hastanesi’nde Saç Ekimi Eğitimi Yoğun İlgiyle Tamamlandı
İlimizde 2026 Yılı Şap Aşılama Programı 1 Aralıkta Başladı
Samsun’da Gıda Denetimleri Son Hızla Devam Ediyor