Güvenli ve Sağlıklı Bir Çalışma Hayatı İçin İş Güvenliği Malzemeleri Kullanın

Günümüz yaşamında insanlar hayatlarının önemli bir kısmını çalışarak geçiriyorlar.

Çalışma hayatının ise hem güvenlik açısından hemde sağlık koşulları açsından elverişli koşullara sahip olması son derece önemli bir durumdur. Tamda bu noktada iş güvenliği malzemeleri ve kişisel koruyucu ekipmanlar çalışan kişilerin adeta imdadına koşuyor diyebiliriz.

Çalışma hayatında kullanılan alev almayan kıyafetler, yağmurluk, gaz maskesi, vizör ve siperlik, güvenlik işaretleri ve birçok ürün tamamen çalışılan ortam ve meslek kollarına göre Propazar tarafından tasarlanmıştır.

Çalışan kişilerin güvenli bir şekilde mesleklerini icra edebilmeleri için kullandıkları ürünler ehemmiyet arz etmektedir. Günümüzde kimi zaman hayat kurtaran itfaiye sektörünün çıkan yangınlara müdahale sırasında kendi uzuvlarını korumak amacıyla Alüminize başlık, elbise ve ayakkabının dış katmanının ısıyı yansıtma özelliği bulunduğundan alevin ve ısının vücuda temasını engellemekte dolayısıyla işveren ve çalışan tercih ettiği malzemelerle iş sahasındaki tehlikeleri önlemektedir.

Ülkemizde de yasalarla koruma altına alınan işçi hakları ve sağlığı işveren tarafından da çalışılan ortam ve kullanılan araçlarla güvence altına alınmalıdır. Kişisel koruyucu donanımlı cihazlarla zor ve tehlikeli durumlarda adeta işçi sağlığını düşünerek özverili şekilde tasarlanmıştır. Tüketicinin ihtiyacı olan ürünü temin ederken dünya üzerinde kullanım uygunluğu saptanmış kalite standartlarına uygun olması vazgeçilmez bir unsurdur. İş güvenliğinde kalite sağlıklı yaşam ve güvenilirlik doğurur. Güvenliği yüksek standartta ürünler tercih edilmelidir.

Kişisel koruyucu donanım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yönetmelikle denetim ve gözetim altına alınmıştır.

Kişinin oluşabilecek sağlık ve güvenlik risklerine karşı takılmak, giymek ve taşımak amaçlı tasarlanan alet ve malzemeler kapsamındadır. Kişisel koruyucu donanım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yönetmelikle denetim ve gözetim altına alınmıştır. Güvenlik koruyucu gözlükler, baretler ve koruyucu giysiler kişisel koruyuculara örnektir. Güzel koruyucu donanım toplu korunma teknikleriyle tehlikelerin önlenemediği durumlarda kullanılır.

Kişisel koruyucu donanımlar görüldüğü üzere çalışanların sağlık ve güvenliklerini tehdit eden durumları, olayları ortadan kaldırmakta veya en aza indirmektedir. İş güvenliği malzemeleri denildiğinde kalitede önemsenmelidir. Bazı durumlarda kişiyi yaptığı iş değil ihmalkarlık öldürebiliyor. Hiçbir öncül insan sağlığının önüne geçemez. İş sağlığı ve güvenliği için Kişisel koruyucu donanım tedbirleri uygulamaya konulmalıdır. Kaliteden ödün vermeyenlerin buluştuğu tek nokta Propazar.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER