Ölümlü Trafik Kazalarında Zaman Aşımı Var Mı?

Ölümlü trafik kazalarında zaman aşımı var mı: Ölümlü trafik kazalarında var olan uygulamadaki kanuna göre bir zaman aşımı söz konusu olmakla beraber bunun maksimum 15 yıl olduğunu ifade edelim.

Ölümlü trafik kazaları farklı nedenlerden kaynaklanır. Gerek dikkatsizlik gerekse ihmaller bunun gerekçeleri arasında karşımıza çıkar. Ölümün yaşanmış olduğu bir trafik kazasında var olan zaman aşımı ceza kanunu içinde 15 sene olarak dikkat çekmesinden ötürü bunun detaylarına bakalım.Trafik kazası avukatı olay yeri alanını ve sonuçlarını dikkatli incelemelidir.

Ölümlü Trafik Kazası Nedir?

Ölümlü trafik kazalarında zaman aşımı var mı: Ölümlü trafik kazaları adından da anlaşılacağı üzere bir kazanın sonrasında bir ya da birden fazla kişinin ölmesi durumudur. İşte böyle hallerde kanunun verdiği yasal hak üzerinden ve gerekli şartların oluşması halinde dava açılabilir.

Ölümlü Trafik Kazalarında Zaman Aşımı Kavramı Nasıldır?

Ölümlü trafik kazalarında zaman aşımı var mı: Ölümlü trafik kazalarına dair zaman aşımı kavramı söz konusudur. Bu da kazanın sonrasında vefat eden şahsın akraba ya da yakınlarının tazminat isteme zamanına dair ifade edilmiş olan bir süredir. Buna göre ölümlü trafik kazalarında zaman aşımı süresi 15 yıldır. Bu da Türk Ceza Kanunu içinde bulunan 66.maddede açık olarak dile getirilmiştir. İlgili süre kazanın yaşanmış olduğu tarihten başlar. Ancak kasten bir adam öldürme durumu söz konusu ise sürenin 20 yıl olduğunu unutmayalım.Ankara Avukat Tahsin Yazıcı

EN ÇOK OKUNAN HABERLER