AŞÇILAR SAMSUN'DA BULUŞACAK

AŞÇILAR SAMSUN'DA BULUŞACAK

AŞÇILAR SAMSUN'DA BULUŞACAK

Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği ile Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) tarafından 19 Mayıs'ta Samsun'da uluslararası yemek yarışması düzenlenecek. Yarışmaya Türkiye'nin her yerinden aşçılar katılacak. Samsun Yelken Kulüp'te, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği tarafından organize edilen, Yayla Pirinç sponsorluğunda düzenlenen yemekte aşçılar biraraya geldi. HÜNERLERİNİ GÖSTERECEKLER Merkezi Samsun'da bulunan Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği Başkanı İhsan Çürükoğlu, "Birlik olarak Karadeniz bölgesinde 7 ili temsil ediyoruz. Samsun'da bulunan derneğimize Sinop, Tokat, Amasya, Çorum, Giresun ve Rize illerindeki aşçı başları ile restoran yöneticisi 144 kişi üyedir. Federasyonumuzun desteği ile 19 Mayıs 2015 tarihinde Türkiye'deki 22 derneğin katılacağı uluslararası yemek yarışmasını Samsun'da düzenleyeceğiz. Türkiye'nin her yerinden gelecek olan aşçılar hünerlerini gösterecekler" dedi. LEZZETLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Genel Başkanı Zeki Açıköz ise "Samsun'da birliğimiz kurulalı 7 yıl oldu. Hiçbir zaman Karadeniz’i unutmadık. Türkiye'nin ve bizlerin çok önemli bir bölgesidir. Önümüzdeki günlerde Uluslararası etkinliği Samsun'da yapacağız. 19 Mayıs 2015 tarihinde Uluslararası yemek yarışmasını Samsun'da düzenleyeceğiz. Karadeniz bölgemiz hak ettiği yere gelecek. Türkiye'de yemek kültürü ile ilgili hazineler yatıyor. Karadeniz'in kendine has inanılmaz lezzetleri bulunuyor. Sizler bu lezzetleri sofralarınızda veya kır lokantalarında görüyor olabilirsiniz, bunlar size sıradan geliyor olabilir. Ancak bunlar asla sıradan değil. Kendi kültürümüzü asla basite indirmemeliyiz. Kendi ülkemizin lezzetlerine sahip çıkacağız. Karadeniz bölgesinin lezzetlerini önce Türkiye'ye sonra da dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Kuymak desek, herkes biliyor. Ama bunu hiç yiyemeyenler var. Kendi yerel mutfaklarımız ve annelerimizin ve anneannelerimizin yaptıkları yemeklerin tariflerini onlardan alın. En büyük hazine onlarda yatıyor" diye konuştu. Bölgeden çok sayıda aşçıbaşının katıldığı yemekte TAFED Genel Başkanı Zeki Açıköz, pilav yaptı. Bayram OK

EN ÇOK OKUNAN HABERLER