Betonlaşmaya savaş açtık

Betonlaşmaya savaş açtık

Hayata geçirdikleri 'Yeşil Adım' projesiyle ilçede artan yapılaşmaya karşı yeşil alan oranını da artırdıklarını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçenin betonlaşmasına izin vermeyeceklerini söyledi

HABER Karadeniz Bölgesinin en hızlı nüfus artışına sahip ilçesi olan Atakum'da artan yapılaşmanın, ilçenin doğal dokusunu bozmaması için büyük bir gayret içerisinde olduklarını ifade eden Belediye Başkanı İshak Taşçı, "İlçemiz; deniziyle, doğal güzellikleriyle, insanıyla bir bütün olarak güzel. İlçemizin betonlaşmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

YEŞİL ALAN SAYISINI ARTIRIYORUZ

Atakum nüfusunda, 4,5 yıllık görev süreçlerinde 60 bini aşkın bir artış yaşandığını kaydeden Başkan Taşçı, "Atakum, resmi verilere göre Karadeniz Bölgesinin en hızlı nüfus artışına sahip ilçesi. 200 bini geçen nüfusumuz, aynı oranda artan yapılaşmayı da beraberinde getiriyor. Atakum Belediyesi olarak Atakum'un betonlaşmasına karşı 'Yeşil Adım' projesini başlattık. Ardından da 'Her Eve Bir Ağaç' projemiz ile betonlaşmaya karşı adeta savaş açtık. Her eve bir ağaç projemizle, yapımı tamamlanan binalarda bulunan daire ve iş yeri sayısı kadar fidan dikmeyi zorunlu hale getirdik. Bağımsız bölüm başına en az bir fidan dikmeyenlere kesinlikle ruhsat vermiyoruz. Bu sayede, artan yapılaşmayla aynı oranda yeşil alan sayısını da artırarak, ilçemizin doğallıktan uzaklaşmasını engelledik" diye konuştu.

Puan Durumu

TAKIMLAROP
1.GALATASARAY A.Ş.3274
2.FENERBAHÇE A.Ş.3270
3.TRABZONSPOR A.Ş.3266
4.BEŞİKTAŞ A.Ş.3259
5.GÖZTEPE A.Ş.3252
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ3251
7.SAMSUNSPOR A.Ş.3248
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.3240
9.TÜMOSAN KONYASPOR3240
10.KOCAELİSPOR3237
11.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.3237
12.CORENDON ALANYASPOR3234
13.KASIMPAŞA A.Ş.3232
14.İKAS EYÜPSPOR3229
15.HESAP.COM ANTALYASPOR3229
16.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ3228
17.ZECORNER KAYSERİSPOR3227
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK3224