Raylı sistem son aşamada

Raylı sistem son aşamada

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "3. etap Kurupelit son durak- üniversite yaşam merkezi arasındaki hafif raylı sistem projesinin çalışmalarında son aşamaya gelindi. Test sürüşleri ise başarıyla devam ediyor" dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, yapım çalışmaları süren hafif raylı sistem 3. etap çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Zihni Şahin, "3. etap dediğimiz Kurupelit son durak- üniversite yaşam merkezi arası 5.2 kilometrelik hafif raylı sistem projesinin çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

7 DURAK OLACAK

15 Eylül 2018 tarihi itibari ile test sürüşlerine başlandığını söyleyen Başkan Şahin, "Başarıyla gerçekleştirilen deneme seferleri sürüyor. Bu güzel proje ile öğrencilerimizin ve hemşerilerimizin toplu ulaşım noktasındaki önemli bir ihtiyacını karşılamış olacağız. Mevcut Üniversite İstasyonu'ndan başlayarak OMÜ Kampüs Hattı'nda yapılmakta olan hafif raylı sistem tramvay hattı, toplam 5 bin 177 metre çift hat demiryolundan oluşuyor. Raylı sistem güzergahı üzerinde  300 metre ve 150 metre uzunluğunda 2 adet viyadük yapısı, 340 metre uzunluğunda 1 adet aç-kapa yapısı yer alacak. Lojmanlar, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Yaşam Merkezi, Eğitim Fakültesi ve Yurtlar'ı kapsayacak şekilde toplam 7 adet istasyon yer alacak" diye konuştu. 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER