Çerkezlerle sular duruldu

Çerkezlerle sular duruldu

Millet İttifakı'nın Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, 'Çerkez Ethem heykeli' ile başlayan tartışmaların ardından Samsun Çerkes Derneği'ne ziyaret ederek, Çerkezlerin gönlünü aldı. Tekin, "Art niyetim yok. Kim karşı çıkarsa çıksın, Allah'ın izniyle ben bu heykeli dikeceğim. Bana karşı çıkarlarsa da Çerkezler yanımda olacak" dedi

Millet İttifakı'nın Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, Samsun'a milli mücadele kahramanlarından Topal Osman ve Çerkez Ethem'in heykellerini dikmek istediğini ancak çeşitli tarihçilerin farklı açıklamaları olduğunu söylemesinin ardından, Samsun Çerkes Derneği'nden tepki geldi.

 Tekin, yaşananların ardından 'Tamirat talebinde' bulunan Samsun Çerkes Derneği'ni ziyaret ederek dernek başkanı ve üyeleri ile görüşerek konuya açıklık getirdi. 

Ziyarete İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, Millet İttifakı'nın Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de eşlik etti. 

FARKLI GÖRÜŞ KURBANI

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyleyen Samsun Çerkes Derneği Başkanı Rahşan Erdoğan Yılmaz, "Dünya siyaset tarihinde bazı olaylar toplumlara farklı servis edilebiliyor." dedi. 

SERÜVENİ KUTSUYORUM

Millet İttifakı'nın Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin ise Başkan Yılmaz'ın bahsettiği serüveni bildiğini ve kutsadığını ifade etti.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER