Havzalılar tirit gecesinde buluştu

Havzalılar tirit gecesinde buluştu

İlkadım Belediyesinin destekleriyle Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından '15. Geleneksel Havzalılar Tirit Gecesi düzenlendi

İlkadım Belediyesi Derebahçe Sosyal Tesislerinde düzenlenen geceye İlkadım Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Erdoğan Tok, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, AK Parti İlçe Başkanı Oktay Avcılar, MHP İlkadım İlçe Başkanı İkram Erdemir, Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, Cumhur İttifakı Havza Belediye Başkan Adayı Sebahattin Özdemir, MHP 25. Dönem Milletvekili Hüseyin Edis, Havzalılar ve vatandaşlar katıldı.

ZİRVEDE YALNIZ KALDIK

Gecenin açılış konuşmasını yapan Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yahya Bozkurt, “Bölgemizde öne çıkan tirit yemeği konusunda Havzalılar olarak her zaman iddiamızı koruduk.

 ‘En güzel tiridi kim yapar’ şeklinde güzel tartışmalara konu olduk. Samsun’u aşıp, ilk defa Avrupa’da tirit geceleri düzenlemeyi başardık. Kavaklı ve Vezirköprülü hemşehrilerimizin de bu davetlerini sürdürmeyi isterdik. Bu anlamda zirvede yalnız kalmanın bir yandan sevincini bir yandan da burukluğunu yalıyoruz. 15 sene önce bir fidan diktik. O zaman bu kadar kalabalık değildik şimdi diktiğimiz fidan kocaman ulu bir ağaç oldu. Yemeklerimiz sizler sayesinde salona sığmaz oldu. Başkan Tok’a destekleri için teşekkür ederim” diye konuştu.

MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, geceyi düzenleyenlere teşekkür etti.

DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ

Başkan Tok, “15. Geleneksel Tirit Gecesi’nin 5 tanesini beraber yaptık. Ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyum. Yerel yöneticiler olarak her zaman bu tür organizasyonların yanındayız. Samsun'da yaşayan insanlar olarak Samsunluyuz. Hepimizin bir yerlerden gelen kişilerimiz var. Hepimiz bir, beraber olduk. Örf, adet, gelenek, görenekleri yaşatmak adına bu tür geceler yapılarak bir kaynaşma ortamı yaşatılıyor, bunlar çok önemli şeyler. 5 yıldan beri İlkadım’da çok önemli işlere imza atmanın, mutluluğuyla şimdi Cumhur İttifakı'nın ortak adayı olarak sizlerin karşısındayız. Her kesimden oy talep etme noktasındayım. Çünkü ben yönetimde hiç ötekileştirmeden, herkese eşit mesafede hizmet anlayışlı içerisinde oldum. İnşallah bu seçimlerde de sizlerin desteklerini istiyoruz. Gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRKİYE'NİN BİR NUMARASI

Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, bu tür organizasyonların önemine dikkat çekerek, "Tiridi, Türkiye'de birçok ilde yaparlar, ben hemen hemen birçok ilin tirit programlarına katıldım. Karslılar, Çorumlular yapar ama bizim tiridimizin yanına yanaşamıyorlar. Samsun tirit konusunda Türkiye'nin bir numarası, lezzetiyle, yapılışıyla bizim öz ve öz kültürümüz. Bu programlar nesiller arasında bizi biz yapan değerlimizi aktarmaya çok ciddi fırsat tanıyor, bizleri bir araya getiriyor. 31 Mart'ta görev nasip olursa hem Samsun merkezde hem Havza'da çok güzel hizmetlere inşallah vesile olacağız. Samsun ve Havza’yı hep birlikte ihya edeceğiz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN TOK'A PLAKET

Gecenin sonunda Dernek Başkanı Yahya Bozkurt, Başkan Tok'a plaket takdim etti. Tirit gecesi, yemek duasının yapılamasının ardından sona erdi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER