Tanzim geçici çözüm

Tanzim geçici çözüm

TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal, Türkiye'nin ekili alanlarına sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, " Son 2.5 ayda tanzim satış noktaları oluştu ama bunun geçici çözüm olduğunu düşünüyoruz." dedi

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Samsun Şubesi 20. Olağan Genel Kurulu Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Genel Kurula, TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal, Ticaret İl Müdürü Cemil Kocaoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı. Seçimlere tek liste olarak giren mevcut başkan Sema Onar Yaktı, açık oylama usülü ile yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Başkan Yaktı'nın yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Aycan Türkel, Erhan Çankaya, Fermude Tezcan, Ceyhun Güney, Zeliha Alay, Ömür Köseoğlu. 

TOPLUM YOKSULLAŞTI 

Samsun'da1995 yılında açılan şubesinin dinamik çalışmalarına devam ettiğini belirten TÜKODER Samsun Şube Başkanı Sema Onar Yaktı, "Kamu yararına, haksızlıklara, yolsuzluklara karşı mücadele ediyoruz. Hiçbir kuruluştan maddi destek almıyoruz. Tamamen gönülllerimiz sayesinde ayakta kalıyoruz. İnsanlar doğduğu andan itibaren tüketicidir. Daha sonra üretici olur. Tüketici hakları insan haklarıyla da eşittir. Bugün toplumun gerçekten yoksullaştığını görüyoruz. Yerli malı kullanımını artırmamız gerekiyor. Tarıma ve yerli çiftçiye önem vermeliyiz. Elektrik, su, doğalgaz başta olmak üzere pek çok kaleme zamlar yansıdı. İndirdik dediler ama aslında bunu da yapmadılar" diye konuştu. 

BETONLAŞTIRMAYIN

TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal ise tanzim satış noktalarını eleştirdiği konuşmasında, "Gün geçmiyor ki tüketiciyi ilgilendiren bir sorunla karşılaşmayalım. Ağustos ayından bugüne mücadele verilen fiyat artışları gündemimizdeydi. Piyasanın denetim altına alınmasını sürekli söyledik. Özellikle gıda fiyatlarnda artışlar yaşadık. Son 2.5 ayda tanzim satış noktaları oluştu ama bunun geçici çözüm olduğunu düşünüyoruz. Son dönemde yerli tohumlarla ilgili çalışmalar yapıp önemini anlatıyoruz. Araştırmalara göre 2025 yılında yüzde 30 daha fazla gıdaya ihtiyaç duyacağız. 2025'te aç insan sayısı 2 katına çıkacak ve 2 milyarı aşkın insan açlıkla mücadele edecek. 50 yıl sonraysa dünya nüfusu 9 milyara ulaşacak ve yarısı açlıkla savaşacak. Fiyat artışlarını araştırdığımızda gördük ki, ekili alanlarımız yüzde 20 azalmış ama nüfus da yüzde 20 artmış. Dolayısıyla ekili alanlarımızı korumak zorundayız, betonlaştırmamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

4 BİN ÜRÜN DENETLENDİ

Ticaret İl Müdürü Cemil Kocaoğlu ise Samsun'da haksız fiyat artışlarına karşı etkin mücadele edildiğini belirterek, "Tüketici haklarıyla ilgili kanun yürürlüğe girdiğinde önemli gelişmeler kaydedildi. Bu seneye kadar her yıl denetim yapıyorduk ama döviz artışından sonra yoğun tempoda denetim gerçekleştirdik. İlimizde bin 588 iş yerinde, 4 bin 424 ürün denetledik. Tüketicilerimiz kasa ve raf fiyat farkı konusunda birçok şikayetlerde bulundu onlarla da ilgilendik" sözlerini kaydetti.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER