Erol, algı operasyonu tekniklerini anlattı!

Erol, algı operasyonu tekniklerini anlattı!

Algı yönetimi ve manipülasyon konulu seminerde konuşan Haber Gazetesi Köşe Yazarı Erdem Erol, "Beyin süzgeçlerimizin aralarını daha da sıklaştıracağız. Yoksa bedenimizin sürücüsü biz değil, bize bu algı operasyonunu yapanlar olur ve algı operasyonunun mağduru bizler oluruz" dedi

Haber Gazetesi Köşe Yazarı Erdem Erol, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen proje kapsamında seminer verdi. 

ALGI OPERASYONUNU ANLATTI

Erol, "Çocuklar Hep Gülmeli Dedi Gençlik, Düştü Yollara" projesi teorik eğitim seminerleri kapsamında, üniversite öğrencisi gençlere "Algı Yönetimi Ve Manipülasyon" konularında bilgi verdi. İlkadım Gençlik Merkezi'nde düzenlenen seminerde, örnekler üzerinden algı yönetimin anlatan Erol, "Bundan yıllar öncesinde Türkiye'de pizza sektörü yoktu. Türkiye'de gösterilmeye başlanan bir çizgi filmle, 'Süper kahramanlar pizza yer, siz de pizza yiyin' mesajı veriliyordu. Bunun neticesinde ülkemizde pizza şirketi şubeler açmaya başladı. Algı operasyonlarında medyanın rolü son derece fazladır" dedi.

BİRÇOK TEKNİK VAR

Erol, algı operasyonu yapmak için kullanılan farklı teknikleri anlatarak, "Algı operasyonu yapmanın çok çeşitli teknikleri var. Bunların nasıl kullanıldığı çok önemli. Algı operasyonlarında uzmanlıklar, sevilen, saygı duyulan isimler kullanılır. Operasyonda aktif rol alacak kişi sevilen ve saygı gören biri değilse uzman olarak pazarlanır. O uzmanın söylediği her şeyde 'doğru' kabul edilir. Böylece operasyon başlar. Algı operasyonlarında öncelikle duygular hedef alınır. Tabi okumayan, araştırmayan, eleştirel düşünce sistemini geliştirmemiş bireyler bu operasyonların maruz kalırlar. Medya, eğitim kurumları, dini inanç merkezleri, sivil toplum kuruluşları algı operasyonlarının yapılabileceği ana unsurlardır. Beyin süzgeçlerimizin aralarını daha da sıklaştıracağız. Yoksa bedenimizin sürücüsü biz değil, bize bu algı operasyonunu yapanlar olur ve mağduru da bizler oluruz" diye konuştu.

Verimli geçen seminerin ardından, Erol'a katılımcılar tarafından Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği Başkanı Prof. Dr. Metin Yılmaz adına plaket takdim edildi. Erol ise katılan öğrencilere, imzalı “Zirvedekiler- Samsun'dan Başarı Hikayeleri” kitabını imzalayarak hediye etti.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER