İYİ OLAN KAZANSIN

İYİ OLAN KAZANSIN

Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, şampiyonluk yarışını ve takımın son durumunu değerlendirdi.

BİZ FUTBOL KENTİYİZ

Başkan Uyanık, "Biz bu sezon büyük takım olmanın dezavantajlarını yaşadık. Gelen bütün takımlar stattan ve ambiyanstan etkileniyor. Bizi fikstürde takip eden takımlar şansı oldular. Çünkü herkes tüm enerjisini bize karşı ortaya koyuyor ve bizi takip eden takımlar avantajlı oluyor. Bİzi kadromuza tek tek baktığımızda üst liglerde bile başarılı olabilecek bir kadromuz var. Biz takımın ortaya koyduğu futboldan memnun değiliz. Çünkü bu şehir en iyilerini görmüş bir futbol şehri. Takım olma sürecini sancılı atlattık. Bu seneyi kayıpsız bir şekilde yukarı çıkarsak çok güzel olacak. Canlı yayınlara rağmen 20 bine yakın taraftarımız var. Biz futbol kentiyiz" diye konuştu. 

GÜZELLİK KATACAĞIZ

Başkan Uyanık, "Biz devamlı olarak üst liglerde olmayı hak eden bir şehiriz. Biz yukarı çıkıp da en alt liglere paraşütsüz düşecek bir kulüp değiliz. Samsun eski günlerini kazanmak zorunda. Biz Samsunspor olarak Türkiye'yi futbol alanında şanla şerefle temsil etmeyi hak eden bir camiayız. Bizim grubumuzda Sarıyer ve Sakaryaspor gibi camia olarak çok büyük takımlar var. Keçiörengücü de iyi bir konumda. Ancak statü buradan bir takımın çıkmasını ön görüyor. İyi olan kazansın. Samsunspor eninde sonunda hak ettiği yer gelecek. Amacımız bu eninde sonundayı uzatmamak. Türk futboluna güzellikler getirmek istiyoruz. Samsunspor'a kimse belden aşağı vurmasın. Allah bize haksız puan nasip etmesin ve kimse de bel altı oyunlarıyla puanlarımızı gasp etmeye çalışmasın" dedi. 

Başka stat talebi

Başkan İsmail Uyanık, Keçiörengücü kulübüne seslenerek karşılaşmanın 5 bin kişilik Aktepe Stadı'nda değil, 22 bin kişilik Eryaman Stadı'nda oynanmasının görsel şölen adına daha doğru olacağını söyledi. Başkan Uyanık, "Rakibimiz yıllardır bu kümelerde oynayan ve buranın havasını, suyunu, bu liglerin rüzgarını, kadrolarını, lobilerini iyi bilen bir takım. Onlarla da 3 Nisan'da final niteliğinde maçımız var. Biz istiyoruz ki futbolun görseline ve ruhuna uygun bir şekilde büyük statlarda maçlarımız oynansın. Kötü yerlerde maça girmek için ezilip, büzülmeden gelip oralarda maç seyretsinler. Keşke bunu yapabilsek. Keşke karşı kulüp buna izin verse. Futbolu görsel bir şölene çevirsek" dedi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER