Tuz kullanımına dikkat çektiler

Tuz kullanımına dikkat çektiler

Aşırı tuz tüketiminin azaltılması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 2011 yılından bu yana "Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı" yürütülüyor.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğünün organize ettiği ve Samsun Valiliğinin desteği ile ‘Tuza Dikkat Haftası’ kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi. Düzenlenen yürüyüş programına İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç, İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, doktorlar ve vatandaşlar katıldı.

GÜNLÜK 5 GRAM TUZ

Yürüyüş İlkadım ilçesinde İstiklal Caddesi’nde bulunan Verem Savaş Dispanseri önünde başladı. Ellerinde ‘Sağlığınız için daha az tuz tüketin’ pankartı bulunan grup, cadde boyunca yürüdü. Yürüyüş sonrası açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik ile toplumun tüketmiş olduğu tuz miktarına dikkat çekmek istedik. Dünya Sağlık Örgütü, günlük kişi başına 5 gram tuz tüketimi olmasını istiyor. 2017 yılında açıklanan Türkiye'nin tuz tüketim oranı raporuna göre ise ortalama 10 gram tuz tüketimi mevcut. Fazla tuz tüketimi hipertansiyon, kalp ve böbrek hastalıkları gibi birçok hastalığa neden oluyor. Bu kapsamda farkındalığı artırmak ve vatandaşları bilinçlendirmek istedik” dedi. Yürüyüşün sonunda İl Sağlık Müdürlüğünün kurduğu stantta vatandaşlara su ve bilgilendirici broşür verildi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER