Pastacılar Samsun'da yarışıyor!

Pastacılar Samsun'da yarışıyor!

Dünyanın dört bir yanından Samsun'a gelen pasta ustaları, 3. Master Of Cake Pasta Yarışması ve Pasta & Çikolata Festivali'nde hünerlerini sergiliyor.Festivalin ana konsepti 100.Yıl ve Samsun olarak belirlendi.

Türkiye ve yurt dışından pastacılık alanında çalışmalar yapan girişimci ev kadınlarının yanı sıra sektörde faaliyet gösteren profesyonellerin katılacağı Master Of Cake Pasta Yarışması ve Pasta & Çikolata Festivali'nin üçüncüsü, Samsun'da başladı. Büyükşehir Belediyesi Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen festivalin açılışı, Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından gerçekleştirildi.

Çikolata Festivali'ne Nijerya, Hırvatistan, Sırbistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Slovenya ve Türkiye'den 150 yarışmacı katılıyor. Master Of Cake Kurucusu ve Genel Koordinatörü Zümra Uludoğan, farklı şehirlerde ulusal ve uluslararası pasta ve pastacılık festivalleri düzenlediklerini ifade etti.

100. Yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen 3. Master Of Cake Pasta Yarışması ve Pastacılık Çikolata Festivali’nin açılışında konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Pastacılık konusunda Samsun öncü olabilir. Türkiye’ye bir marka olabilir” diye konuştu. Azerbaycanlı Heykeltraş Sanan Pashayev’in 500 kilogram çikolatadan yaptığı Samsun'un simgesi olan bronz Atatürk Onur Anıtı'nın açılışı Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından yapıldı. Festivalin en çok beğenilen eserinden olan Atatürk Anıtı’nı Şef Pashayev, Samsun Valisi Osman Kaymak’a hediye etti. (Şef konuşmasını verebiliriz) Açılıştan sonra protokol üyeleri tarafından stantlar ve yapılan eserler gezildi ve Vali Kaymak tarafından 100. Yıl pastası kesildi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER