'Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü' açıldı

'Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü' açıldı

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanlığı bünyesinde hayata geçirilen 'Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü' İstanbul, İzmir ve Adana'dan sonra Samsun'da faaliyete geçti.

Mağdur Hakları Daire Başkanlığı ve İspanya Krallığı iş birliği ile yürütülen “Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Haklarının Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında 7 pilot il seçilerek ilki İstanbul’da açılan “Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü” Samsun Adliyesinde de hizmete girdi. 

Birimin açılışına katılan Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanı Ramazan Gürkan, suça maruz kalmış mağdurların artık adli süreçler hakkında bilgi alabilecekleri bir merkez kurduklarını belirtti.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğünün ilkinin İstanbul Anadolu Adliyesinde yapıldığını ifade etti.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz ve Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver’in ev sahipliğinde düzenlenen ziyarette, proje yürütücüleri adliyede hizmete giren Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan bekleme, görüşme ve gözlem odalarında inceleme yaptı. 

Heyet ayrıca çocuk ve aile mahkemeleri ile soruşturma bürolarında görev yapan hâkim ve cumhuriyet savcıları ile müdürlük bünyesinde görevlendirilen psikolog, pedagog, sosyal çalışmacılarla toplantılar düzenleyip değerlendirmede bulundu.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER