OMÜ'de 4 ay içerisinde kadavradan 9 karaciğer nakli yapıldı

OMÜ'de 4 ay içerisinde kadavradan 9 karaciğer nakli yapıldı

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde, bu yıl yeniden başlanan karaciğer nakillerinde rekor kırıldı. OMÜ, 4 ayda kadavradan karaciğer naklinde Türkiye genelinde ilk sıralarda yer aldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde yeniden başlayan karaciğer nakillerinden söz ediyoruz.

2019 yılının ocak ayında yeniden karaciğer nakli yetki belgesi alınarak başlanan karaciğer nakillerinde OMÜ, Türkiye'de ilk sıralarda yerini aldı. 

Yeniden kurulan karaciğer nakil ekibi, 4 ay içerisinde kadavradan 9 karaciğeri başarılı bir şekilde nakil yaptı. 

Ekip bir ilke de imza atarak, bir ay içerisinde 6 karaciğer nakli yaparak adeta rekor kırdı. 

OMÜ Tıp Fakültesi Gastroentoloji Cerrahi Bilim Dalı Başkanı ve Karaciğer Transplantasyonu Sorumlu Uzmanı Dr. Oğuzhan Özşay, " Karaciğer bağışlarının artması, nakil bekleyen hastaların bir an önce sağlıklarına kavuşması anlamına gelmektedir. " dedi. 

OMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Kağan Karabulut ise, Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bulunan iki merkezden biri de biziz. Nakil sayısının artması için de organ bağışlarının artması gerekiyor" şeklinde konuştu.

SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM

İlk nakil hastalarından olan Fikri Sarımcıoğlu, 12 yıldır karaciğer nakili beklediğini belirterek, "Nakil olarak sağlığıma kavuştum" dedi.

Puan Durumu

TAKIMLAROP
1.GALATASARAY A.Ş.1639
2.FENERBAHÇE A.Ş.1636
3.TRABZONSPOR A.Ş.1635
4.GÖZTEPE A.Ş.1629
5.BEŞİKTAŞ A.Ş.1626
6.SAMSUNSPOR A.Ş.1625
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.1623
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ1620
9.KOCAELİSPOR1620
10.CORENDON ALANYASPOR1618
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.1618
12.TÜMOSAN KONYASPOR1616
13.GENÇLERBİRLİĞİ1615
14.KASIMPAŞA A.Ş.1615
15.HESAP.COM ANTALYASPOR1615
16.ZECORNER KAYSERİSPOR1614
17.İKAS EYÜPSPOR1613
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK169