8 asırdır dimdik ayakta duran çivisiz cami

8 asırdır dimdik ayakta duran çivisiz cami

Amerikalı bir bilim adamı tarafından, 1205 yılında yapıldı Göğceli Camii bilinen adıyla Çivisiz Cami...

8 asrı aşkın süredir dimdik ayakta durarak yıllara meydan okuyor. Günümüzde dayanıklı olduğu iddia edilen yapıların kısa ömürlü olmasına karşın, 8 asır önce çivi kullanılmadan, pelit ağacından yapılan Göğceli Camii varlığını sürdürüyor. 

 Müslümanların yüzyıllardır ibadet ettiği cami, ahşaptan yapılmasına rağmen yüzlerce devletten daha eski bir yapı olma özelliğini taşıyor.

 Anadolu Selçuklu Devleti Dönemi'nde inşa edildiği düşünülen cami, birçok medeniyete ve savaşlara tanıklık etti. 

 Selçuklu ve Osmanlı'yı geride bırakan cami, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına yaklaşılırken de dimdik ayakta. Caminin yapımı hakkında birçok rivayet bulunurken, en güçlü rivayet ise ters çevrildiğinde gemiye benzemesi, duvarlarında gemicilikle alakalı sembollerin olması ve caminin kıbleye doğru eğik olması nedeniyle gemiciler tarafından yapılması en güçlü rivayet olarak dikkat çekiyor. 

 Yıllardır camide imamlık yapan Ahmet Özköse, camiye ziyarete gelen yerli ve yabancı deprem uzmanlarının caminin içerisinde bulunan deprem takozu ve kirişine hayret ettiklerini söyledi.

 Son zamanlarda camiye gelen yerli ve yabancı turist sayısında da oldukça artış yaşandı.

Puan Durumu

TAKIMLAROP
1.GALATASARAY A.Ş.1536
2.TRABZONSPOR A.Ş.1534
3.FENERBAHÇE A.Ş.1533
4.GÖZTEPE A.Ş.1526
5.SAMSUNSPOR A.Ş.1525
6.BEŞİKTAŞ A.Ş.1424
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.1422
8.KOCAELİSPOR1519
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ1517
10.CORENDON ALANYASPOR1416
11.TÜMOSAN KONYASPOR1516
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.1515
13.GENÇLERBİRLİĞİ1514
14.KASIMPAŞA A.Ş.1514
15.HESAP.COM ANTALYASPOR1414
16.İKAS EYÜPSPOR1513
17.ZECORNER KAYSERİSPOR1513
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK158