Ön Lisans Mezunlarının DGS Heyecanı Pazar Günü!

Ön Lisans Mezunlarının DGS Heyecanı Pazar Günü!

Ön Lisans Mezunlarının DGS Heyecanı Pazar Günü!

Bu hafta sonu yine binlerce genci ilgilendiren bir sınav yapılacak.

30 Haziran Pazar günü uygulanacak Dikey Geçiş Sınavı'na 336 bin 573 aday katılacak. 120 soruluk sınavda adaylara 150 dakika süre verilecek.

Dikey Geçiş Sınavı, 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyenler için 30 Haziran Pazar günü yapılacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, DGS'ye 336 bin 573 adayın katılacağını açıkladı.

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunları, Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı ile geçebilecek.

120 sorudan oluşan DGS'de sayısal ve sözel testleri uygulanacak, adaylara 150 dakika süre verilecek.

Adayların sınav saatinden en az 1 saat önce sınavın yapılacağı binaya gelmeleri gerekiyor.  Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Sınav günü nüfus cüzdanını kaybedenlere geçici kimlik belgesi vermek için açık tutulacak nüfus müdürlükleri ÖSYM'nin internet sitesinden duyuruldu.

Pazar günü düzenlenecek 2019-DGS'nin sonuçları sadece 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak. 

DGS puanları adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecek.

Sonuçlar 25 Temmuz'da açıklanacak.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER