'Önceliğimiz' yanlış anlaşıldı

'Önceliğimiz' yanlış anlaşıldı

'Önceliğimiz' yanlış anlaşıldı

2019'un  'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganı ile 'Yaya Öncelikli Trafik' yılı ilan edilmesinin ardından bazı kazaların gelmesi ortada bir karışıklık var sorusunu akıllara getirdi.

Arkadaşlarımız İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ile son günlerde özellikle yaya geçitlerinde meydana gelen ölümlü kazaların sebebini konuştu.

Yavuz burada iki önemli konudan bahsetti. Biri yayaları diğeri ise sürücüleri ilgilendiriyor. İzliyoruz.

İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' projenin yanlış anlaşıldığını söylüyor.

Projenin ardından yaya geçitlerinde 45 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 46 kişi yaralanırken onlardan altısı tedavi gördükleri hastanelerde hayatını kaybetti.

“Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın” projesiyle ilgili değerlendirme yapan İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, yayaları, akan trafikte ‘kanun  geçmem için yetki veriyor’ diyerek yola atlamamaları konusunda uyardı.

Yavuz konuşmasında ayrıca sürücülere de bir uyarı yaptı.

İl genelinde trafiğin tanzimi ve denetlenmesi için 72 ekip aracı ile 274 trafik polisinin görev yapıyor. Şubat ayında başlayan uygulama kapsamında yaşam tünelinde 2 bin 992 araç sürücüsü olmak üzere 6 bin 680 kişiye trafikte yaya önceliği içerikli eğitim videosu izletildi. Kurallara uymadığı tespit edilen bin 427 sürücüye, 696 bin 376 TL idari para cezası uygulandı.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER