Zam, emeklileri memnun etmedi

Zam, emeklileri memnun etmedi

Zam, emeklileri memnun etmedi

Emekliye yapılan yüzde 5 zammı değerlendiren TÜED Samsun Şubesi İdari Sekreteri Yahya Can, emeklilerle alay edildiğini söylerken, DİSK Emekli Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın ise zammın gerçek enflasyon oranını yansıtmadığını ifade etti

TÜİK 6 aylık enflasyonu yüzde 5.01 olarak açıkladı. Memura temmuz ayında yüzde 1.01 enflasyon farkı verilecek. 

Memur ve memur emeklisi yüzde 6.01 zam, işçi esnaf ve çiftçi emeklilerinin maaşlarına ise yüzde 5 zam yapılacak. 

Elektriğe, akaryakıta, çaya ve şekere yapılan yüzde 15’lik zamlar temmuz enflasyonuna yansıyacağı için emekli ve çalışanların zammına olumlu yansıtılmadı.  Zamlar sonrası en düşük işçi emeklisinin aylığı bin 130 liradan bin 186 liraya, en düşük memur maaşı 3 bin 224 liradan 3 bin 417 liraya yükseldi. 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Samsun Şubesi İdari Sekreteri Yahya Can ve DİSK Emekli Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın emekliye yapılan yüzde 5 zam sonrası açıklamada bulunarak zammın gerçek enflasyon oranını yansıtmadığı ifade ederek, gerçek enflasyon rakamına göre zam yapılmasını talep etti.

Emekliye yapılan yüzde 5 zam sonrası açıklamada bulunan TÜED Samsun Şubesi İdari Sekreteri Yahya Can, “Elektriğe, suya, ekmeğe, mazot ve birçok gıda ürününe zam geldi. Bunlar meydana gelirken emekliye yüzde 5 zam vermek insafsızlıktır. ” diye konuştu.

Hükümetin emeklileri açık ve yoksulluğa mahkûm ettiklerini ifade eden DİSK Emekli Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın, “Emekliye yapılacak zammın yüzde 5 olarak açıklanması bunun en bariz göstergesidir. ” dedi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER