Gazilere 45 yıl sonra gurur madalyası

Gazilere 45 yıl sonra gurur madalyası

Gazilere 45 yıl sonra gurur madalyası

Samsun'un Atakum Kaymakamlığı Toplantı Salonunda, Samsun Valiliği ile Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün organizasyonuyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45'inci yılında Samsun'un Atakum İlçesinde oturan 72 Kıbrıs gazisine verilmek üzere gönderilen berat ve madalyanın tevcih töreni gerçekleştirildi. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından Şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Daha sonra Kıbrıs Barış Harekatı'nın anlatıldığı kısa bir video sunumu yapıldı. Sunum sırasında salonda duygusal anlar yaşandı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, "Paraşütle atlayan, helikopterle inen, denizden çıkarma yapan bu kahramanlar kısa bir süre içerisinde düşmanı hezimete uğratarak Kıbrıs Türk'ünü esaretten kurtarmış ve Kıbrıs'a barış getirmiştir. " dedi.

BU TOPRAKLAR KOLAY VATAN OLMUYOR

Kıbrıs Barış Herakatı yıllarında kendisinin 10-11 yaşlarında olduğunu söyleyen Vali Osman Kaymak, "O günleri yaşadık. Allah o günleri yaşatmasın. Bu topraklar kolay vatan olmuyor. " şeklinde konuştu.

Deniz konuşmasının ardından törene katılan 72 gazi ve gazi yakınına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından, Kıbrıs gazilerine verilmek üzere gönderilen berat ve madalyalarını takdim edildi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER