Samsun’un Haziran ayı deniz suyu sıcaklığı Karadeniz’in üzerinde

Samsun’un Haziran ayı deniz suyu sıcaklığı Karadeniz’in üzerinde

Karadeniz’de son 48 yılda Haziran ayı deniz suyu sıcaklık ortalaması 18,9 derece iken Samsun’da ise 2019 yılı Haziran ayı deniz suyu sıcaklığı 23 derece oldu.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, tüm dünyada olduğu gibi küresel iklim değişikliğinden Türkiye’nin de payını aldığını söyledi.

 Bu nedenle sıcaklıklarda ve deniz suyu sıcaklıkların da değişiklikler olduğunu ifade eden Yüce, Ama bu o kadar abartılacak bir konu değildir. Meydana gelen hadiselerin tamamı deniz yüzeylerindeki sıcaklık artışına bağlamak doğru değil” dedi.

1970-2018 yılları arasındaki deniz suyu ortalama sıcaklıkları hakkında bilgi veren Yüce, “Son 48 yılda Karadeniz’in ortalama deniz suyu sıcaklığı 15,2 derece. Samsun’da ise Haziran ayında deniz suyu sıcaklığı ortalaması hem 2018, hem de 2019 yılında 23 derece ortalama sıcaklığa sahip. Yani Samsun 4 derece Karadeniz’e göre daha sıcak” diye konuştu.

Sıcak havalarda dışarıya çıkma konusunda vatandaşlara da tavsiyelerde bulunan Yüce, vatandaşların gün içerisinde 11.00-17.00 aralarında dışarı çıkmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER