"Yüzde 100" sergisi şimdi Erzurum'da

"Yüzde 100" sergisi şimdi Erzurum'da

"Yüzde 100" sergisi şimdi Erzurum'da

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi ve Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Metin EKER’in iki yıllık çalışmasının ürünü olan ve Milli Mücadele’nin 100.Yılı kapsamında hazırlamış olduğu “YÜZDE 100” isimli kişisel resim sergisi Milli Mücadele başlangıç güzergahının bir diğer şehri olan Erzurum’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Farklı ebatlarda yağlı boya resimlerden müteşekkil 45 adet eserin yer aldığı “YÜZDE 100” sergisinin içeriği “Milli Mücadele, İlkadım ve Samsun, Kurtuluş Savaşı, I.Dünya Savaşı, Türk Milletinin Destansı Savaş Hatıraları ve Mustafa Kemal Atatürk” üzerine kurgulanmış durumda. YÜZDE 100 Erzurum sergisinin açılışını Erzurum Valisi Okay MEMİŞ ve şehir protokolü gerçekleştirdi. Serginin bir önemli özelliği de yüz yıl önce gerçekleştirilen Erzurum Kongresi binasında ve kongre yıldönümünde açılmış olmasıdır.

Erzurum Sergisi hakkında bilgi veren Prof.Dr.Metin EKER şöyle konuştu.

Prof.Dr.Metin EKER’in “YÜZDE 100” isimli Erzurum sergisi  22 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Erzurum Kongresi Binası ve Müzesi’nde gezilebilecektir.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER