Dört katlı kurban pazarı ilgi odağı oldu
Rize Merkez Çifte Kavak Mahallesi'nde belediye tarafından kurulan kurban pazarı, görüntüsüyle şaşırtıyor.
Bir değil, iki değil tam dört katlı...
Sonuç olarak alışılagelmişin aksine yatay değil, dikey... Bu kurban pazarı Rizelinin kıvrak zekasının son örneği oldu.
3 yanı tepe ile çevrili kurban pazarı, talebe cevap vermesi için dikey mimari ile kurulurken besiciler de binayı beğendi.
Rize’nin çeşitli bölgelerinde belirlenen kurban pazarı alanlarında çadır kurmak zorunda kalan besiciler, 4 katlı kurban pazarı sayesinde çadır derdinden kurtuldu.
Bölgenin coğrafi özelliği nedeniyle sürekli yağış alması da çadırların içerisindeki hayvanların ıslanmasına ve çamurlanmasına sebep olurken 4 katlı kurban pazarı sayesinde Rize’de satıcıların bu derdi son buldu.
