Samsunlu Gözde'den muhteşem şarkı

Samsunlu Gözde'den muhteşem şarkı

Samsunlu şarkıcı Gözde Saraç, çıkardığı ilk single 'Hayal Oldu' ile büyük beğeni topladı. Samsunlu Gözde, pandemi sürecinin biterek sahne ve konserlerde yeni şarkısını milyonlarla buluşturmayı bekliyor

Samsunlu şarkıcı Gözde Saraç, çırakdığı ilk single olan 'Hayal Oldu' ile büyük beğeni topladı. Gözde, youtube kanalından yayınlanan klibi ile büyük beğeni topladığı 'Hayal Oldu' şarkısını canlı performansta milyonların beğenesine sunmayı bekliyor.

  SÖYLEMEYE İLKOKULDA BAŞLADI
Gözde Saraç, Samsun'da DSİ emeklisi Ziraat Mühendisi bir baba ile eski bankacı annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Liseyi şimdiki adı Onur Ateş Anadolu Lisesi olan Milli Piyango Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümünü 2006 yılında mezun olan Gözde Saraç'ın ilkokul yıllarından hayatında hep müzik oldu. İlkokul müsamerelerinde, korolarda ve tiyatro gösterilerinde yer aldı. Ortaokul ve lise yıllarında da okul korosunda ve özel korolarda müzik aşkını sürdürdü. Lisede yer aldığı sanat müziği korusunun konserlerinde, eserlerin sahipleri olan Mustafa Sağyaşar ve Ümit Sayın ile aynı sahnede olma şansı yakaladı ve bu konserlerde solo olarak şarkılar söyledi. Okulun müdür yardımcısı Emine Hanımın sahibi olduğu meşhur Latin Cafe'de sınıf arkadaşı ve 'Hayal oldu' şarkının bestecisi ve söz yazarı olan Semih Öncü ile canlı müzik yaptı.

Samsunlu Gözde'den muhteşem şarkı

  HEM OKUDU HEM SÖYLEDİ
Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümünde okurken mekanlarda da canlı müzik yapmaya başladı. 2002 yılında TRT Türk kanalında yayınlanan Merhaba Gençlik programının orkestrasında solistlik yaptı. Yine üniversite birinci sınıfın sonunda ilk kez Türkiye'de yayınlanan Popstar yarışmasına katıldı ama yedeklerde kaldı.Üniversite bitip de meslek hayatıa başladığında iş bulma sıkıntısı nedeniyle sürekli şehir değiştirdi. Karadeniz Ereğli, Silivri, Çorlu, Bolu gibi şehirlerde bulundu ve her birinde canlı müzik hayatına devam etti. 2012 yılının aralık ayında Samsun'a atandı ve doğduğu şehre geri döndü.

  MÜZİKTEN HİÇ KOPMADIM
Müzik hayatım hiçbir zaman kesintiye uğramadığını belirten Gözde Saraç, "2002 yılından sonra birkaç kez daha yarışmaların elemelerine katıldım. Samsun'daki birçok mekanda ve birçok ekiple sahne aldım. İki yıl önce yapılan Ramazan Şenliği'nde dahil olduğum grupla kendi adıma ilk pop müzik konserime çıktım. Samsun dışında Ünye ve Amasya illerinde de sahne aldım" dedi.

  HAYAL OLDU'NUN ÇIKIŞ HİKAYESİ
Gözde Saraç, Hayal Oldu şarkısının ortaya çıkışını ise şöyle anlattı: "Henüz ortaokul yıllarındayken sınıf arkadaşlarımızla buluşup şarkı sözü yazar, beste yapardık. Hatta yaptığımız besteleri o zamanlar kasete kaydedip demo haline getirmiştik ve SAM Fm de hem konuk grup olmuş hem de demomuzu yayınlatmıştık.
O günlerde, ilk single'ım olan Hayal Oldu'nun sözünü ve bestesini yazan sınıf arkadaşım Semih Öncü'den ilerde yapacağım albüm için sözümü almıştım. Geçtiğimiz yıl yaz aylarında İstanbul'da yaşayan ve yıllardır benimle müzik tutkumun peşinde koşup bir fırsat bir imkan yakalamaya çalışan, çok sevdiğim arkadaşım sırdaşım Aysan Tünel ile bir araya geldiğimiz bir gün bana MEYA Yapım Şirketinin sahibi Murat Engin Bey'den bahsetti. Hemen arayıp randevumuzu aldık ve iki gün sonra Murat Bey ile bir araya geldik. Yıllarca müzikle iç içe olup hep kendi şarkımı yapma hayali kurmuştum fakat hep yanlış insanlarla karşılaşmıştım. Murat Bey ise sonunda doğru insanı bulduğuma ikna etti beni. Beyefendiliği, ilgisi, işine saygısı, karşısındaki insana saygısı, disiplini benim için çok kıymetli oldu. Samsun'a döner dönmez yıllar önce sözünü aldığım beste için Semih'in kapısını çaldım ve süreci başlatmış oldum. Araya pandemi de girse, verilen bir sürü emek ve özellikle Murat Bey'in ciddi çalışması ile hayalim gerçek oldu, Hayal Oldu ortaya çıktı. İlk kez dijital platformda yayınlandığında yaşadığım mutluluk tarif edilemez. Şarkıyla ilgili aldığım olumlu tepkiler her geçen gün artıyor ve bunun yaşattığı duygu da çok çok güzel. Şimdi yeni projeler için çalışmaya devam ediyorum ve tabi bir an önce ülkedeki sağlık sorunlarının bitmesini ve yeniden sahnede olabilmeyi diliyorum."

 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER