Açık Lise'de okuyanlar dikkat! Son tarih...

Açık Lise'de okuyanlar dikkat! Son tarih...

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Açık Öğretim Lisesi'nde okuyanlar; bu haberimiz sizin için. 2020-21 Eğitim Öğretim dönemi'nde okullar eğitime başlarken, Açık Öğretm Lisesi'nde okuyanların Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri devam ediyor

Ülke genelinde eğitim öğretim dönemi başlarken, Milli  Eğitim Bakanlığı'na bağlı Açık Öğretim Lisesi'nde okuyanların ise Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Müdürlükleri'nin resmi sitelerinden de öğrencilere duyuru yapıldı. Duyuruda, 2020-2021 eğitim öğretim döneminde açık lise kayıt işlemlerinde son günün 9 Ekim 17.00'a kadar olduğu belirtildi. Açık liseye gideceklerin kayıt yenileme ve yeni kayıt işlemlerini bu tarihe kadar yaptırmaları gerekiyor.

 YOĞUNLUK VAR
Samsun'da da açık lise kayıt işlemi yaptıracakların da ilçe Halk Eğitim Müdürlükleri'ne gitmeleri gerekiyor. Kayıt yenileme ve yeni kayıt işlemlerinde sona gelinirken, İlkadım, Canik ve Atakum Halk Eğitim Müdürlükleri'nde orta derecede yoğunluk yaşanıyor. Pandemi sürecinde olunduğundan yaşanan yoğunlukta Sosyal Mesafe Kuralları'nda da dikkat ediliyor.

 ORTAOKUL MEZUNLARI DİKKAT
Öte yandan e-Okulda kaydı olup ortaokul mezunu olarak; açık öğretim lisesine yeni kayıt olacak öğrenciler, kayıtlarını halk eğitim merkezleri aracılığıyla, halk eğitim merkezlerine gitmeden yaptırabilecekler. Bu işlemler için öğrencilerin halk eğitim merkezlerine dilekçe göndermeleri gerekiyor. Dilekçeler ilgili halk eğitim merkezine e-posta, fax vb. iletişim araçları ile ulaştırılacak.

 GEREKLİ İŞLEMLER
Halk Eğitim Merkezleri'nin yaptığı duyuruda, "Dilekçede öğrencinin; Adı soyadı, adresi, telefonu, T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, öğrencinin sınava gireceği il-ilçe kesin omutlaka belirtilecektir. Öğrencimiz, 18 yaşından küçük ise dilekçede velisinin de imzasının bulunması gerekmektedir. Öğrencimizin kimlik fotokopisi ile özel durumu (engelli, şehit -gazi yakını vb.) var ise bu durumunu gösteren belge de dilekçenin yanında ayrıca gönderilmelidir" denildi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER