Yabancılar Çarşısı esnafının umudu vatandaş

Yabancılar Çarşısı esnafının umudu vatandaş

Samsun Yabancılar Çarşısı Derneği Başkanı Alaaddin Sayın, pandemi sürecinde işlerin çok düştüğünü belirterek, vatandaşların internet yerine küçük esnaftan alışveriş yapması gerektiğini söyledi.


İnternet üzerinden yapılan alışveriş kampanyalarında dünyada 1. sırada yer alan Türkiye'de vatandaşlar küçük esnaf yerine dev kampanyaları tercih ediyor. Pandemi sürecinde birçok esnafın siftah dahi yapamadan günü kapattığını ifade eden Alaaddin Sayın, çarşılarındaki güvenlik ve sağlık önlemlerinin en üst seviyede olduğunu açıkladı.

'Siftah yapmadan evine giden birçok esnaf var'
Korona virüsünün çarşı esnafını olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Alaaddin Sayın, 'Virüs ülkemize girdiğimizden beri pazarda işler çok kötü. Özellikle giyim sektörü bundan çok etkilendi. Büyük firmalar internet üzerinden sürekli kampanya yaparak satışlarına devam ediyorlar. Bu kampanyaları küçük esnafımız yapamıyor. Bizler de halkımızdan küçük esnafa destek olmasını istiyoruz. Siftah yapmadan giden birçok esnafımız var. Virüs korkusundan inşalar alışveriş yapmazken, yaş sınırlaması da işlerin düşmesinde etkili oldu. Dışarı çıkan vatandaşlar da alışveriş için interneti tercih ettikleri için esnafımız mağdur oluyor' dedi.

'Zorunlu olmamasına rağmen pazara HES kodsuz kimseyi almıyoruz'
HES kodu olmaya hiç kimsenin pazara giremediğini, tüm esnafların HES kodunun da sisteme kayıt edildiğini dile getiren Sayın, şunları söyledi:
'Pazarımız virüsten oldukça korunaklı. Doğal havalandırmamız faal durumda. Normalde bize HES kontrolü zorunluğu gelmedi. Ama biz yine de herkesin HES kontrolünü yapıyoruz. Pazarda çalışan bütün esnafımızın da HES kodlarını kayıt altına alıp, sisteme kayıt ettik. Her gün de düzenli olarak kontrol ediyoruz. Giriş-çıkış kapı sayısını da 2'ye düşürdük. Girişlerde HES kodunun haricinde ateş, maske kontrolü ve dezenfektan kullanımını zorunlu kılıyoruz. İnsanlar pazarımıza güvenmemezlik yapmasınlar. Virüse karşı tüm tedbirlerimizi aldık.'

 

Puan Durumu

TAKIMLAROP
1.GALATASARAY A.Ş.2157
2.FENERBAHÇE A.Ş.2151
3.REEDER SAMSUNSPOR2243
4.İKAS EYÜPSPOR2139
5.BEŞİKTAŞ A.Ş.2135
6.GÖZTEPE A.Ş.2134
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ2132
8.KASIMPAŞA A.Ş.2128
9.CORENDON ALANYASPOR2128
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.2127
11.TRABZONSPOR A.Ş.2026
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.2126
13.ONVO ANTALYASPOR2125
14.TÜMOSAN KONYASPOR2224
15.NET GLOBAL SİVASSPOR2223
16.BELLONA KAYSERİSPOR2120
17.SİPAY BODRUM FK2116
18.ATAKAŞ HATAYSPOR2210
19.ADANA DEMİRSPOR A.Ş.215