Çorum'da su taşkınlarına karşı dereler ıslah edilecek

Çorum'da su taşkınlarına karşı dereler ıslah edilecek

Çorum Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) arasında imzalanan sözleşme çerçevesinde, Bayat Gediği, Garanti Evler, Özgür Evler ve Ahçılar bölgelerini kapsayan dere ıslah çalışmaları başladı.


Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın ısrarlı takibi sonucunda DSİ tarafından ihalesi yapılan Çorum Merkez İlçe 1 Kısım Derelerinde (Sıklık Dereleri ve Çorum Barajı Mansabı) taşkın koruma çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 5 kilometrelik bir alanda gerçekleşen çalışmalarda öncelikli olarak su taşkınlarına karşı tedbir alınması amaçlanıyor.
İhale bedeli yaklaşık 60 Milyon TL olan Bayat Gediği, Garanti Evler, Özgür Evler ve Ahçılar bölgelerini kapsayan dere ıslah çalışmaları Özgür Evler bölgesinden başlatıldı.
Proje ile dere yataklarını düzenleyerek taşkın riskini en aza indirmeyi amaçladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Aşgın, "Bu çalışmaların tamamlanmasıyla, su taşkınlarına karşı daha etkin bir tedbir alınmış olacak ve bölge halkına daha güvenli bir yaşam alanı sunulacaktır" dedi.
Çorum Belediyesi ile DSİ'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen dere ıslah çalışmalarının, Çorum için önemli bir adım olduğunu vurgulayan Başkan Aşgın, proje çerçevesinde taşkın koruma setleri, dere yataklarının temizlenmesi gibi çalışmalar yapılacağını kaydetti. Başkan Aşgın, "Bu çalışmaların tamamlanmasıyla, su taşkınlarına karşı dirençli bir altyapı oluşturmuş olacağız" şeklinde konuştu.

Puan Durumu

TAKIMLAROP
1.GALATASARAY A.Ş.3077
2.FENERBAHÇE A.Ş.3072
3.REEDER SAMSUNSPOR3151
4.İKAS EYÜPSPOR3150
5.BEŞİKTAŞ A.Ş.3049
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ3048
7.TRABZONSPOR A.Ş.3042
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.3042
9.KASIMPAŞA A.Ş.3142
10.GÖZTEPE A.Ş.3040
11.TÜMOSAN KONYASPOR3140
12.ONVO ANTALYASPOR3040
13.BELLONA KAYSERİSPOR3037
14.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.3037
15.CORENDON ALANYASPOR3034
16.SİPAY BODRUM FK3134
17.NET GLOBAL SİVASSPOR3131
18.ATAKAŞ HATAYSPOR3019
19.ADANA DEMİRSPOR A.Ş.30-2