Makula Deliği

Görme merkezinin tam ortasında bulunan bir deliktir makula deliği. Makula'nın neden olduğu bir hastalıktır.

Makula Deliği Kimlerde Görülür?

Makula deliği göz rahatsızlığı genellikle kadınlarda ve kırk yaşından büyüklerde görülür.

Makula Deliği Belirtileri Nelerdir?

İnsanlar çarpık görürler ve görmeleri çok bulanıktır. Makula deliği olan kişiler, gözlerinin tam ortasında rahatsızlık hissederler.

Makula Deliğinde Tanı Nasıl Konur?

Diğer birçok hastalıkta olduğu gibimakula deliği ve OKT, tanı koymak için en güvenilir ve güvenilir yöntemdir. Makula deliği muayenelerinin ardından tanı, bu yöntemle kolaylaştırılır.

Makula Deliğinde Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Vitrektomi, bir tedavi yöntemidir. Maalesef ilaç yok. Çok sayıda göz hastalığının ilaçla tedavisi mümkün değildir ve dikişsiz ameliyatlar gerçekleştirilebilir.

Sarı Nokta Hastalığı Nedir?

Gözümün arkasındaki makula, insanların detayları görmesini sağlar. Bu bölümde meydana gelen herhangi bir sorun, önemli ayrıntıları gözden kaçırmamıza yol açar. Örneğin, sarı nokta hastalığı olan bir kişi iğne ve ipliği görebilir, ancak iğneye ipliği takmak mümkün değildir. Bu duruma sarı nokta hastalığı denir.

Sarı Nokta Hastalığı Kimlerde Görülür?

Hipertansiyon, genellikle altmış beş yaş üstü insanlarda görülen sarı nokta hastalığıdır. Güneş ışınlarına çok fazla maruz kalan insanlar da bu hastalığa yakalanabilir, ancak bu durum genellikle bu kişilerde görülür.

Sarı Nokta Hastalığının Farklı Tipleri Var mıdır?

Sarı nokta hastalığı kuru ve yaş olarak ikiye ayrılır. Hastaların %80'i kuru sarı nokta hastalığından muzdariptir. Kuru sarı nokta hastalığı olan insanlar yaşlandıkça sarı nokta hastalığına yakalanabilir.

Sarı Nokta Hastalığında Belirtiler Nelerdir?

Değişen merkezi görme Bu tür sorunlarınız varsa, sarı nokta hastalığı olabilir. Diğer belirtiler, sarı nokta hastalığının eskisi gibi canlı renkleri görmeme ve loş ışıklı yerlerde rahatsızlıktır. Son olarak, çok küçük ayrıntıların farkında olmam. Bunlar en belirgin işaretlerdir.

Sarı Nokta Hastalığında Hangi Tetkikler Yapılıyor?

Göz muayenesinde özel aletler sıklıkla kullanılır. Daha sonrasarı nokta hastalığı bir göz anjiyografisi ve optik koherens tomografisi (OKT) tetkiki yapılarak tanı kesinleştirilir ve tedavi aşamasına geçilir.

Katarakt Tedavisi Nedir?

Katarakt ameliyatı olarak bilinen bir tedavi yöntemi vardır. Katarakt şu anda başka bir tedavi seçeneği yok. Maalesef.  Gözdeki artık işlev görmeyen lensin yerine yapay bir lensin takılması bu dikişsiz cerrahi operasyonun bir parçasıdır. Sonuç olarak, görme bozukluğu büyük ölçüde iyileşir.

Katarakt Ameliyatı Ne Zaman Gerekir? Kimler Olmalıdır

Görme kaybının %60'ından fazla olan hastalarkatarakt ameliyatı tabi tutulur. Hastanın bu kadar büyük bir görme kaybı yaşaması nedeniyle artık beklemek mantıksızdır. Bazı durumlarda, bu oran beklenmedik bir şekilde ameliyat yapılabilir.

Katarakt Nasıl oluşur? Belirtileri Nelerdir?

Yaş ilerledikçe daha belirgin hale gelir. Katarakt ameliyatı sonrası gözde bulanıklaşma ve ortamın dumanlı görünmesi en önemli belirtilerdir.  Katarakt operasyonu tüm bu sorunları ortadan kaldırır.

Katarakt Türleri Nelerdir?

Katarakt hastalıkları birçok türden oluşur. Konjenital katarakt, senil nükleer katarakt, kortikal katarakt, arka subkapsüler katarakt, arka polar katarakt, kortikonükleer katarakt, hipermür katarakt, morganyen katarakt ve katarakta nigra bunlardan bazılarıdır. Bu tip kataraktlar mevcuttur.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER