Araç Satışında Kasko Devri Yapılabilir Mi?

Sürücülere ve araçlara güvence sağlayan kasko, araç sahiplerinin üzerine yapılıyor ve 1 sene boyunca koruma sağlıyor. Peki araç satışında kasko devri yapılabilir mi?

Teminatlar ve limitleri belirlenen kasko sigorta poliçesi 1 yılın sonucunda tekrar araç sahibinin üzerinden yenileniyor. Bu zaman dilimi içerisinde araç sahiplere araçları elden çıkarabiliyor, yeni araç alabiliyor ya da vefat edebiliyorlar. Dolayısıyla birçok soru işareti de kişilerin kafasında oluşuyor.

İlk olarak, araç kasko sigortası araç sahipleri adına yapılıyor. Genel şartlara göre kasko devri gibi bir durum söz konusu olmuyor. Aracın elde çıkarılması ile kasko iptali gerçekleştiriliyor. Araçların yeni sahipleri de kendi adlarına yeni bir poliçe düzenletiyorlar.

Bu noktada da kişiler ödedikleri kasko primlerinin boşa gidebileceğini düşünebiliyor. Eğer bilinçli bir seçim yapılırsa ve güvenilir bir sigorta şirketi ile anlaşılırsa, geriye kalan kasko primlerini,kasko prim sorgulama'dan hesaplayarak kalan gün ücreti taraflara ödeniyor.

Bir diğer durum ise araç sahiplerinin vefatının araç kaskosuna olacak etkisi oluyor. Kişi vefatının gerçekleşmesi durumunda kasko devri ve araçla birlikte sigorta da mirasçılara geçiyor. Olası bu durumlarda kişilerin sigorta şirketine haber vermeleri gereken yasal süre 8 gün olarak belirleniyor.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER