Yüz Kremi Nedir?

Yüz Kremi Nedir?

Yüz kremi, cildin nem dengesini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kullanılan bir kozmetik ürünüdür.

Yüz kremi, cildin nem dengesini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kullanılan bir kozmetik ürünüdür. Nemelendirici özelliği de bulunan bu kremler genellikle su, yağ ve emülgatörlerden oluşmaktadır. Emülgatör de su ve yağın karışmasını sağlar.

Yüz nemlendiricileri; her yaştan insanın kullanabileceği bir üründür. Buraya dikkat ! Özellikle kuru ciltli kişilerin günlük cilt bakım rutinlerinde yüz nemlendiricisine yer vermesi gerekmektedir.

Nemlendirici Krem Kullanmak Mantıklı mı?

Nemlendirici krem kullanmak, cilt bakım rutininizin önemli bir parçasıdır. Cildinizin nem dengesini korumaya ve de cilt yüzeyinin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olacaktır.

Nemlendirici Kullanmanın Faydaları

l Cildin nem dengesini korumaktadır.

l Cildin daha yumuşak ve pürüzsüz görünmesini sağlar.

l Cildi dış etkenlerden korumaktadır.

Nemlendirici kremler, her yaştan insanın kullanabileceği bir üründür. Fakat özellikle kuru ciltli kişilerin günlük cilt bakım rutinlerinde nemlendirici kreme yer vermesi önemlidir. Kuru ciltli kişiler, ciltlerinin daha fazla neme ihtiyaç duyduğu için nemlendirici kremi sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez uygulamalıdır.

Nemlendirici Kremlerin Bileşenleri

Gliserin, hyaluronik asit, mineral yağlar ve bitkisel yağlar nemlendirici maddelerden bazılarıdır. Vitamin E, vitamin C, retinol ve peptitler de yine bu bileşenler arasında yer almaktadır.

Yüz Nemlendiricisi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

lCilt tipinize uygun bir nemlendirici seçmelisiniz.

lNF, nemlendirici kremin ne kadar nemlendirici olduğunu gösteren bir ölçüdür. NF seviyesi ne kadar yüksek olursa, nemlendirici krem o kadar fazla nemlendirme sağlar. Buna dikkat edin!

lBileşenlerini gözden geçirin.

Nemlendirici kremi kullanmadan önce, cildinizin küçük bir bölgesinde deneme yapmanız öneriyoruz.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER