Ata'nın yolundan Samsun'dan Havza'ya!

 Ata'nın yolundan Samsun'dan Havza'ya!

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği ve 81 ilden 300 dağcının katıldığı Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 11. Anma Yürüyüşü'nün ilk adımı Vali Osman Kaymak'ın katılımıyla Atatürk'ün Samsun'a çıktığı Tütün İskelesi'nden başladı.

Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi için 19 Mayıs 1919’da, Tütün İskelesi’nden Havza’ya kadar gittiği yolda düzenlenen ‘Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 11. Anma Yürüyüşü’ Tütün İskelesi'nden başladı. 

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve dağcılık il temsilcisi sporcularının katılımıyla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün takip ettiği Kurtuluş Yolu güzergâhında yürüyecek olan sporcular, Tütün İskelesi, Kurtuluş Yolu, Mamur Dağı, Çakallı, Kavak’ı geçerek Havza’ya varacak. Sporcular 25 Mayıs’ta Havza’da yapılacak kutlamalara katılacak.

Yürüyüş öncesi Samsun Valisi Osman Kaymak açıklama yaptı.

Vali Kaymak’ın konuşmasından sonra 19 Mayıs’ta Atatürk’ü temsilen Tütün İskelesi’nden karaya çıkartılan Türk bayrağının Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından dağcılara verildi. 

Bayrağı teslim alan dağcılar, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 11. Anma Yürüyüşü’ne başladı. Vali Kaymak ve Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, sporcuları Kurtuluş Yolu’ndan uğurladı.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER